News

Vizitë në Caritas Kosova e Drejtorit të Inspektoratit të Arsimit z. Defrim Gashi

Më 17.03.2021, Don Viktor Sopi priti në takim z. Defrim Gashi – Drejtor i Inspektoratit të Arsimit në Republikën e Kosovës. Tema kryesore e takimit ishte angazhimi i Caritas Kosova për të siguruar qasje në edukim dhe arsim cilësor për të gjithë fëmijët dhe të rinjtë, pa dallime. Po ashtu, u zhvilluan vizita në Kopshtin e fëmijëve “Engjujt” si dhe në Qendrën Sociale Edukative “Caritas Kosova” në Dubravë të Ferizajt. Read more

Shënohet Dita Ndërkombëtare e Personave me Sindromë Down

Në kuadër të projektit “My Right – E Drejta Ime”, që zbatohet nga Caritas Kosova dhe përkrahet nga Agjencia Austriake për Zhvillim (ADA) dhe Caritas Austria, gjatë kësaj jave që po lëmë pas, i’u bashkëngjitëm organizimit të aktiviteteve të ndryshme vetëdijësuese në disa shkolla fillore të mesme të ulëta dhe të mesme të larta të Komunës së Prizrenit me rastin e shënimit të Ditës Ndërkombëtare të Personave me Sindromë Down. Kampanjë kjo e përkrahur nga DKA Prizren, Shoqata Down Syndrome Kosova dhe Caritas Kosova. Read more

Two internship agreements - Prizren

Your Job Kosova even in this pandemic situation continues to contribute to the employability increase of vulnerable young people with professional orientation, career counselling as well as first work experience and entrepreneurial practice and various professional trainings. Read more

VET Courses enhances the knowledge of destiny

Starting from November 2020 in total of eight male candidates got certified as electricians and took advantage of being part of VET course with a duration of three months in the field of civil and industrial electrical installations, which has included the theoretical and practical part, developed by Prof. Muhabi Isaku and also 24 hours of practical work at the company "Elektro Stublla". It is worth to mention one of our candidate ‘’Nikson Maliqi’’ who is now gladly hired as electrician at the KEDS (Kosovo Electricity Distribution Company) . Read more

Online training for the jobseekers interested on “Designing and writing of Project Proposal”;

An additional activity for the jobseekers was the training “Designing and writing of Project Proposal”. Due to a high number of interested participants and by respecting the restrictions on Covid 19, the two days training has been organized online by involving 28 beneficiaries from the five project locations: Prizren, Gjakova, Mitrovica, Vitia, and Klokot. The activity is also a response to the donors’ initiatives for granting the best-prepared grant seekers. These initiatives of the donors happen very often, and based on the assessment, the majority of job seekers are not skilled to respond, therefore making the training very important. Read more

Rezultatet e thirrjes për propozim të projekteve nga Kosova

Në kuadër të projektit SOCIETIES 2: "Support Of CSOs In Empowering Technical skills, Inclusion of people with disabilities and Eu Standards in Western Balkans, 2nd phase” financuar nga Bashkimi Evropian (numri i kontratës: 2020 / 414-634), publikohen rezultatet e projekt prozimeve të cilat do të financohen përmes granteve të vogla. Read more

Promovimi i produkteve vendore

E gjitha fillon me një hap të vogël në ndërmarrësi, znj. Miradije filloi me ajvar dhe turshi por asaj i munguan produktet e stinës së verës si reqeli nga mjedrat. Ndërsa, përmes skemës së granteve në kuadër të projektit "Fuqizimi i të rinjve dhe grave drejt punësimit në rajonin e Ferizajt dhe Mitrovicës" i mbështetur nga BE dhe Caritas France-Secours Catholique dhe zbatuar nga Caritas Kosova, ajo fitoi makineritë e nevojshme për të prodhuar produkte të reja. Read more

Promovimi i shkollave profesionale në Mitrovicë

Nëkuadër të projektit "Fuqizimi i të rinjve dhe grave drejt punësimit nërajonin e Ferizajt dhe Mitrovicës" i mbështetur nga Bashkimi Evropian dheCaritas France dhe i zbatuar nga Caritas Kosova, është zhvilluar aktiviteti meqëllim të promovimit të shkollave profesionale nëmesin e klasave të 9-ta në Mitrovicën e Jugut. Read more

Bëhu Profesionist

Në kuadër të projektit "Fuqizimi i të rinjve dhe grave drejt punësimit në rajonin e Ferizajt dhe Mitrovicës" i mbështetur nga zyra e Bashkimit Evropian në Prishtinë dhe Caritas France, Caritas Kosova ka vazhduar fushatën për promovimin e shkollave profesionale në Ferizaj. Read more

Ceremonia e ndarjes së granteve

Në kuadër të projektit "Fuqizimi i të rinjve dhe grave drejt punësimit në rajonin e Ferizajt dhe Mitrovicës" i mbështetur nga zyra e Bashkimit Evropian në Prishtinë dhe Caritas France, Caritas Kosova ka shpërndarë 5 grante në Ferizaj dhe 6 grante në Mitrovicën e Jugut dhe Mitrovicën e Veriut për bizneset ekzistuese dhe të reja. Read more

Caritas Kosova promovon shkollimin profesional

Në kuadër të promovimit të shkollave profesionale në Ferizaj dhe Mitrovicë, Caritas Kosova së bashku me OJQ Mundësia dhe Kuvendin Rinor të Ferizajt filluan një fushatë në lidhje me përfitimet në zhvillimin e mëtutjeshëm profesional të nxënësve nga shkollat fillore, konkretisht të nxënësve të klasës së 9-të. Read more

Certifikohen 19 gra në parukeri

Në kuadër të projektit "Fuqizimi i grave dhe të rinjve drejt punësimit në regjionin e Ferizajt dhe Mitrovicës" u organizuan trajnime profesionale për parukeri-estetikë. Read more

Building effective partnership

In the scope of the project "Empowering youth and women toward employment in Ferizaj and Mitrovica regions" three local NGOs: 'Nisja Zhvillohu'- Ferizaj, 'Inspiracija' - North Mitrovica and 'Mundësia' - South Mitrovica that are working in the field of women empowerment were supported with material packages. Read more

MOS LINI ASKËND PRAPA

Me moton: MOS LINI ASKËND PRAPA, Caritas Kosova ka vazhduar punën dhe angazhimin për t’ju përgjigjur në mënyrën më të mirë situatës së krijuar si pasojë e coronavirusit COVID-19. Read more

Konferenca Ndërkombëtare në lidhje me Trafikimin e Fëmijëve

Caritas Kosova dhe rrjeti Euro-mesdhetar i organizatave Caritas, aktive në luftimin e rrjetit të trafikimit të qenieve njerëzore organizuan një Konferencë Ndërkombëtare në lidhje me Trafikimin e Fëmijëve, të mbajtur në Prishtinë, Kosovë, më 26 nëntor 2019 duke mbledhur më shumë se 116 ekspertë në fushën e luftimit të trafikimit të qenieve njerëzore nga 12 vende. Read more

Caritas Kosova cultivates and promotes: Love, Solidarity and Peace